top of page
  • Writer's pictureAna Iulia

1 iulie 2018. Cu adevărat o zi istorică pentru România!


Pe vremuri, sa nu fii vazut la curse echivala cu o declasare. Daca nu erai bolnav, sigur aveai probleme financiare grave. De la pravaliasi pâna la mari latifundiari, de la hoti, pâna la femei frumoase, de la aratosi ofiteri de cavalerie pâna la escroci, toti se aratau la hipodrom. Regalitatea? Nu lipsea niciodata!

Demolarea Hipodromului de la Baneasa in anul 1961 a dus la încetarea curselor de galop în România !

 

Eleganta cailor de galop nu inceteaza niciodata sa ma uimeasca!

  • Duminica 1 iulie 2018.

  • Ma trezesc putin mai tarziu decat prevazut. Sar in tenesi, cat de rapid pot. Astazi este o zi istorica, in echitatia romaneasca si am de gand sa particip la desfasurarea ei!

  • Prima cursa oficiala de galop din ultimii multi, multi ani, in incinta Complexului Hipodrom Ploiesti, recent renovat si ridicat in sfarsit la standarde europene. Tribunele s-au dovedit, neîncapatoare iar numerosul public a fost invaluit de adrenalina, ce a avut ca principal moment o cursa de galop pentru Marele Premiu oferit de Seicul Mansoor Bin Zayed al Nahyan, parte din programul Wathba Stallions Cup!

  • Cele cinci curse de galop, doua de trap si întrecerea poneilor din rasa Shetland i-au tinut cu sufletul la gura pe spectatori, antrenori, medici veterinari si proprietari de cai, care au umplut pâna la refuz cele doua tribune ale hipodromului. Din pacate, din cauza vremii, o singura cursa de galop, main event-ul zilei, s-a putut desfasura pe pista de iarba, celelalte patru, precum si cursa poneilor, fiind mutate pe cea de trap.

  • La eveniment a fost prezent si Dr. Ahmed Abdulla Saeed Bin Saeed Almatrooshi, ambasadorul Emiratelor Arabe Unite în România, precum si Lara Sawaya, director executiv al HH Sheikh Mansoor Bin Zayed Al Nahyan Global Arabian Horse Racing Festival.

 

"Este momentul în care Romania si-a reafirmat pozitia în lumea curselor de galop, însa drumul e lung pana la atingerea unui nivel de performanta." - Guillaume Fillet, Presedinte al Asociatiei Romane a Calului Arab de Curse, în comunicatul oficial dat la încheierea evenimentului.



101 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page