top of page
  • Writer's pictureAna Iulia

10 sfaturi pentru protecția animalelor de companie în noaptea de Halloween

Updated: Oct 29, 2019



 

Pentru că mult așteptata sărbătoare a lunii octombrie bate la ușă, m-am gândit să fiu puțin în ton cu atmosfera festivă. 🧛‍

Halloween-ul poate fi foarte distractiv pentru întreaga familie și, în general, pentru copii, dar pentru animalele noastre de companie? Să recunoaștem...pentru unele dintre ele, poate fi un coșmar!

Așadar, pentru a păstra siguranța și a evita stresul anul acesta, vin în ajutorul vostru cu mici trucuri, pentru a vă bucura împreună cu întreaga familie de această sărbătoare!


 

1. Țineți bomboanele ascunse! 🍭 🍬 🍫

Dulciurile, în general, nu sunt pentru animalele de companie!

Ciocolata (sub toate formele acesteia), poate fi periculoasă, chiar fatală, pentru unele carnivore (câini, pisici). Simptomele otrăvirii cu ciocolată pot include: diaree, vărsături, tahicardie, convulsii etc.


2. Ideal ar fi să nu lăsăm animalele de companie în curte, în noaptea de Halloween.

Acei glumeți cu tendințe vicioase pot fura, răni, chiar ucide animale de companie și nu numai, în noaptea de Halloween, pentru pura lor placere sau distracție.

Cu timpul, au fost raportate numeroase incidente legate de cruzime, fiind expuse riscului, în special pisicile negre.


3. Țineți animalele departe de ușă

De ce? Ușa casei va fi constant deschisă și închisă, iar străinii vor fi la ușa ta, îmbrăcați în costume bizare. Din acest lucru poate rezulta încercarea de evadare a animăluțului din casă pe fond de stres, sau o agresivitate neobișnuit de puternică din partea acestuia.


4. Țineți bastonașele strălucitoare departe de animalele de companie!

Bețele strălucitoare pot adăuga unele drame nedorite în noaptea de Halloween, atunci când animăluțul nostru decide că acestea sunt yummy și numai bune de mestecat. Deși nu este încă dovedit că lichidul conținut de acestea este toxic, unii indivizi pot prezenta reacții precum gastrite sau agitație.


5. Păstrați plantele specifice Halloween-ului, cum ar fi dovlecii și porumbul, departe de animale.

În timp ce cantități mici de porumb și dovleac pot fi hrănite în siguranță pentru multe animale de companie,ingerarea de dovleacuri prăjite, potențial mucegăite, poate provoca probleme serioase. Unele tipuri de mucegai produc micotoxine, ce pot provoca probleme neurologice la câini și pisici.



6. Nu țineți dovleci aprinși în jurul animalelor de companie.

Dacă utilizați lumânări pentru a vă lumina jack-o-lanterne sau alte decorațiuni de Halloween, asigurați-vă că le așezați într-un loc mai greu accesibil animăluțelor. Dacă se apropie prea mult, aceștia riscă să se ardă, sau să provoace un incendiu.


7. Păstrați decorațiunile electrice și bateriile într-un loc mai greu accesibil. Decorurile de Halloween electrice și cu baterii sunt cu siguranță mai sigure decât lumânările deschise, dar și ele pot prezenta un risc pentru animalele de companie. Animalele care mestecă cablurile electrice pot acuza șoc electric sau arsuri care ar putea pune viața în pericol. Bateriile, pot provoca arsuri chimice, atunci când sunt mestecate sau blocate pe tractul gastrointestinal, în caz de înghițire. Sticla sau plasticul pot provoca leziuni oriunde pe corp sau, în caz de înghițire, în tractul gastrointestinal.


8. Nu îmbrăcați animalul într-un costum, decât dacă știți că îl va iubi! 🤡 👽 Dacă decideți că Piky sau Miți au nevoie de un costum, asigurați-vă că nu este periculos din punct de vedere al materialelor utilizate, sau pur și simplu enervant pentru animalul dvs. de companie. Costumele nu trebuie să restricționeze mișcarea, auzul, vederea, sau abilitatea de a respira. Animalele care poartă un costum, ar trebui să fie întotdeauna supravegheate de un adult responsabil, astfel încât, dacă ceva nu merge bine, poate fi abordată imediat situația.


9. Încercați costume speciale pentru animalele de companie înainte de seara cea mare. Nu așteptați până în seara de Halloween pentru a vă pune animalul în costumație, pentru prima dată. Ori de câte ori doriți să vă obișnuiți animalul cu ceva nou, este mai bine să abordați situația pas cu pas. Făceți-o o experiență pozitivă oferind-i laude și recompense. Dacă acesta nu acceptă costumul, este mai indicat să renunțați.


10. Identificați-vă! Dacă pisica sau câinele dvs. scapă din curte sau se pierde, identificarea corectă, crește șansele ca acesta să vă fie returnat. Coliere și etichete sunt ideale, atunci când un om cu suflet mare îl va găsi, dar microcipurile oferă o identificare permanentă în cazul în care gulerul sau eticheta cade. Doar asigurați-vă că informațiile cuprinse de acestea sunt actualizate!


 

Sper că aceste mici sfaturi/trucuri să vă fie de folos!

Chiar dacă tinerii orășeni merg în cluburi sau la mall, să sărbătorească Halloween-ul american, avem sărbători românești, cel puțin la fel de puternice în simbolism.

De exemplu, 29 noiembrie, ajunul sărbătorii Sfântului Andrei, este zisă și “Noaptea Strigoilor”, fiind noaptea celor mai puternice descântece de dragoste.

Ziua următoare se sărbătorește Sfântul Andrei, zi căreia strămoșii noștri geto-daci ii ziceau Sântandreiul sau Ziua Lupului. 🐺

Vă pup cu drag 😘 și ne revedem în următoarele postări, de pe blog, dar și pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/petsensebyiulia

Happy Halloween everyone!



  


72 views0 comments

Comments


bottom of page