top of page
  • Writer's pictureAna Iulia

Câteva lucruri interesante despre ciobănescul belgian (Malinois)


 

Malinoisul belgian este una dintre cele mai loiale și harnice rase. Sunt deseori confundați cu câinii ciobănesc germani , care sunt în general de talie mai mare decât ciobănescul belgian. Malinois au, de asemenea, propria lor modalitate de lucru și excelează la o mare varietate de sarcini. Iată mai multe informații interesante despre cionbănescul belgian:


1. Au fost numiți după un oraș belgian 🏙

Malinoisul belgian (pronunțat "mal-in-wa") a fost creat în orașul belgian Malines și a fost numit astfel, după locul său de naștere.


2. Au fost crescuți pentru a fi câini ciobănești 🐑 🐄

Malinois-ul belgian este, de fapt, una dintre cele patru rase belgiene de câini păstori, care au fost crescute pentru paza cirezilor de vaci sau a turmelor de oi. De-a lungul secolului trecut, ciobănescul belgian și-a extins CV-ul și s-a dovedit a fi extrem de versatil.


3. Au lucrat mult timp cu ofițerii de poliție 😎

Astăzi, Malinois-ul este una dintre rasele de top alese de departamentele de poliție din Statele Unite.


4. Au slujit în primul război mondial

Ciobănescul belgian și-a început cariera militară în timpul primului război mondial, când a servit ca mesager și asistent la Crucea Roșie. Potrivit unor date, au tras, de asemenea, căruțe de ambulanță și căruțe care transportă arme de foc.


5. Ei lucrează cu marina SEAL - United States Navy SEALS (engleză SEa, Air și Land) sunt forțele speciale ale Marinei SUA destinate pentru conducerea cercetării, activităților speciale și diversioniste, luptei antiteroriste, operațiunilor de căutare-salvare și altor sarcini puse de comandamentul forțelor speciale.


Astăzi, Malinois sunt membri incredibil de importanți ai armatei americane. Cei mai multi câini care lucrează cu SEALS-urile de elită sunt Mals, dar și incredibilul Cairo , caninul curajos care a ajutat echipa SEAL 6 să scape de Osama bin Laden in 2011. Câinii SEAL precum Cairo primesc propria lor armură canină specială și chiar primesc noaptea - ochelari night-vision!




6. Sunt parașutiști excelenți!

Unul dintre motivele pentru care ciobănescul belgian este atât de favorizat, în special în forțele armate! Malinoisii sunt mai ușori decât ciobăneștii germani, așa că este mai ușor ca parașutiștii militari să facă salturi în tandem cu câinii lor legați de ei. Ei pot fi chiar antrenați să sară singuri, ceea ce este mai sigur pentru câini atunci când aceștia au aterizarea în apă.


7. Actrița Eva Mendes are un câine Malinois ⭐️

Eva Mendes depinde de ciobănescul ei belgian, pe nume Hugo, pentru a-și putea păstra sentimentul de siguranță (chiar și atunci când a obținut un ordin de restricție împotriva unui hărțuitor, în anul 2011). Acești câini sunt extrem de protectori față de stăpânii lor!


Eva Mendes and Hugo


542 views0 comments

Comments


bottom of page